VSB en USAID bespreken samenwerking

GFC NIEUWSREDACTIE- De Vereniging Surinaamse Bedrijven (VSB) en het United States Agency for International Development (USAID) hebben een onderhoud gehad om de mogelijkheden van samenwerking te bespreken.

USAID heeft missies in verschillende landen, waaronder Suriname. De missie in Suriname focust zich op klimaatresilience en energieprogramma’s.

USAID kan funding en grants beschikbaar stellen voor projecten die bijdragen aan deze programma’s. Om in aanmerking te komen voor deze financiering, moeten projecten worden ingediend via implementatiepartners.

Tijdens het onderhoud is afgesproken dat USAID op 5 en 6 augustus een vertegenwoordiger zal sturen naar de Financiële Educatie en Minibeurs 2023. Deze beurs wordt georganiseerd door de Centrale Bank van Suriname.

Daarnaast heeft USAID toegezegd te helpen bij het materialiseren van carbon credits. Carbon credits zijn rechten die bedrijven kunnen kopen om hun emissies van broeikasgassen te compenseren.

Tot slot heeft USAID toegezegd MKB’s te ondersteunen bij het ontwikkelen van resilienceprogramma’s. MKB’s kunnen via implementatiepartners projecten indienen waar ondersteuning nodig is.

Bijvoorbeeld de agro-sector zou kunnen opteren voor het resilience programma als als gevolg van effecten van klimaatverandering.

USAID kan financiële steun en begeleiding bieden aan MKB’s die deelnemen aan deze programma’s.

OOK INTERESSANT
Suriname wint van Dominica