Vrouwelijke Surinaamse parlementariërs moeten uit hun diepe slaap gehaald worden

GFC NIEUWSREDACTIE- Vrouwelijke Surinaamse parlementariërs moeten uit  hun diepe slaap gehaald worden.

Het zou erg op prijs worden gesteld indien zij een veel prominentere rol gaan spelen bij het helpen oplossen van belangrijke problemen waarmee hun geslachtsgenoten regelmatig mee worden geconfronteerd.

In de periode voor de verkiezingen werd er overvloedig gepropageerd dat brandende vrouwenkwesties meer aandacht zouden krijgen en er naar uitwegen zouden worden gezocht.

“Maar dat gebeurt helemaal niet of onvoldoende. Het lijkt erop alsof de meeste vrouwelijke parlementariërs van zowel de oppositie en coalitie in een diepe winterslaap zijn, want wij horen hun stem niet, merken niet veel van hun activiteiten”, merkt het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) op.

De leiding van het KSVC is haast dagelijks in een ZOOM- meeting bijeen om probleemkwesties in Suriname te analyseren en hun mening te geven.

“Onder meer het vraagstuk vrouwenmishandeling in Suriname is al tientallen jaren van ondergeschikt belang bij beleidsmakers”, is het oordeel.

Volgens het KSVC zijn vrouwen in ons land die financieel afhankelijk zijn van mannen vaak aan hun lot overgelaten wanneer er sprake is van molest binnen de relatie.

Sommigen accepteren dagelijks noodgedwongen geestelijke en fysieke mishandelingen omdat ze simpelweg geen enkele andere uitweg hebben.

“En er is geen enkel DNA- lid dat echt lijkt op te komen voor deze verwaarloosde groep”.

“Vrouwen die mishandeld worden zouden op veel meer en snelle ondersteuning moeten kunnen rekenen van overheidsinstanties. Op dit vlak is er nog veel werk te verzetten. Maar het heeft er veel van dat diegenen die het voortouw moeten nemen nog niet wakker zijn”, vertelt het KSVC aan GFC Nieuws.