fbpx

Vrouw zegt dat artsen haar baarmoeder verwijderden en geslachtsdeel hebben dichtgehecht zonder toestemming

GFC NIEUWSREDACTIE- Een vrouw die werd geboren met zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsdelen, zegt dat artsen bij haar geboorte hebben besloten dat ze een jongen was. Dat gebeurde ‘zonder haar toestemming’.

Luna Animisha, 24, die in Hawaï woont, kreeg bij de geboorte een geslacht toegewezen door medici en zegt dat artsen ‘haar vrouwelijk geslachtsdeel hebben gehecht’ en haar baarmoeder hebben verwijderd nadat ze hadden vastgesteld dat ze mannelijk was – een procedure die ze nu ‘barbaars’ noemt.

Luna zegt dat het ondergaan van een operatie en het krijgen van een geslacht voordat ze oud genoeg was om haar eigen keuze te maken, haar met identiteitsproblemen achterliet omdat ze zich altijd vrouwelijker dan mannelijk voelde.

OOK INTERESSANT
Suriname laat zich tijdens Earth Hour 2023 horen voor de jaguar

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw ontwaakt uit tien maanden durende coma en ontdekt dat ze een baby heeft

Na jaren hiermee te hebben geworsteld en gepest te worden – vanwege haar genderidentiteit, heeft Luna nu het mannelijke geslacht afgewezen dat haar bij de geboorte was toegewezen.

Ze hoopt nu de US$ 150.000 op te halen voor een reconstructieve operatie en een baarmoedertransplantatie, meldt Daily Mail.

Foto: Kennedy News and Media