Vrouw sleepte zwaargewonde partner na steekpartij naar beneden

GFC NIEUWSREDACTIE- De 26-jarige Claido van der Kast is de jongeman die zaterdagnacht door zijn vriendin is doodgestoken.

Zijn partner heeft hem vermoedelijk na de steekpartij naar beneden gesleurd, meldt het Korps Politie Suriname in een officieel bericht.

Van der Kast werd in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 oktober in een woning aan de Citruslaan middels steekverwondingen door zijn 28-jarige partner Simone P. om het leven gebracht.

De politie van Geyersvlijt en de rechercheurs van Kapitale Delicten koersten na verkregen melding naar de locatie. Daar aangekomen troffen de wetsdienaren Claido die geen teken van leven meer vertoonde op de vloer in de woonkamer aan.

Het ontzielde lichaam van de man is voor obductie in beslag genomen.

Het voorlopig politioneel onderzoek wees uit dat het koppel dat een relatie heeft van ongeveer vijf jaar door nog toe onbekende reden aan het ruziën was in hun slaapkamer op de bovenverdieping van de woning. Daarbij verwondde de vrouw haar man met een scherp voorwerp in zijn borststreek. Na de daad moet zij haar partner vermoedelijk via de trap naar beneden in de woonkamer hebben gesleurd.

De moeder van Claido die in kennis was gesteld van de ruzie, was heel gauw ter plekke. Echter trof zij haar zoon bebloed in de woonkamer aan, die na enkele minuten het leven liet.

De politie die vervolgens werd ingeschakeld trof bij aankomst de verdachte met het scherp voorwerp in haar hand op een bankstel aan, terwijl het slachtoffer niet ver van haar op de vloer lag.

Simone werd door de wetsdienaren gesommeerd het scherp voorwerp neer te leggen. De verdachte werd hierna in de boeien geslagen en vervolgens overgebracht naar het politiebureau.

Het steekvoorwerp is hangende het onderzoek in beslag genomen.

De verdachte Simone is in verzekering gesteld.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.