fbpx

Vrouw lokt vriend in de val zodat hij kon worden beroofd

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie is op zoek naar een vrouw die haar vriend mogelijk in de val heeft gelokt, zodat hij kon worden beroofd.

In deze zaak heeft de politie al twee verdachten ingesloten.

De verdachten Stanley A. (46) en de 40-jarige Gordon L. zijn op respectievelijk 24 en 25 augustus door de politie aangehouden. Stanley is door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aangehouden en Gordon door leden van de afdeling Kapitale Delicten (KD).

De taxichauffeur Henk A. deed op 21 augustus aangifte van deze beroving bij de politie van Latour. Hij zegt dat hij een klant en zijn vriendin in de omgeving van de Tout Luit Foutweg had opgehaald.

Tijdens het rijden, gaf de vriendin aan dat zij iets moest ophalen aan de Acaraistraat te Winti Wai. Bij aankomst op dat adres stapten de klant en zijn vriendin uit, terwijl de taxichauffeur in de auto wachtte.

Op een bepaald moment hoorde Henk zijn klant schreeuwen dat hij werd beroofd, waarbij er ook schoten werden gelost. Uit vrees keerde de taxichauffeur zijn voertuig en stelde de politie van Latour direct in kennis.

BEKIJK OOK
VHP: deze dag symboliseert vrijheid nakomelingen van tot slaaf gemaakte voorouders

De wetsdienaren speelden gelijk in op de melding en troffen bij aankomst op het adres niemand aan. Omstanders hielden de politie voor dat na de schotenwisseling een voertuig in volle vaart was weggereden.

Aan de hand van het doorgespeelde kentekennummer kon Stanley op 24 augustus worden aangehouden en zijn kompaan Gorden op 25 augustus. Twee andere kompanen zijn nog voortvluchtig.

Onderzoek wees uit dat de vier verdachten de klant moesten beroven van zijn geld en sieraden van geel metaal. Aangezien zij geen geld en sieraden vonden bij de klant, reden zij met het slachtoffer naar het PWB-project en lieten hem in een verlaten zijstraat achter.

Het vermoeden bestaat dat de vriendin de uitlokker is van het gepleegde strafbaar feit. Zij is nog niet achterhaald.

Het onderzoek in deze zaak wordt door de afdeling Kapitale Delicten voortgezet.