fbpx

Vrouw die partner doodstak op vrije voeten

GFC NIEUWSREDACTIE- Een vrouw in Suriname die haar partner ruim twee weken terug doodstak, is op vrije voeten.

Vandaag heeft de rechter-commissaris Simone P., die ingesloten was voor de moord op haar partner Claido van der Kast, in vrijheid gesteld.

Advocaat Maureen Nibte had na de arrestatie van de vrouw een verzoek op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering ingediend om de vrouw vrij te krijgen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Oma afgetakeld en misbruikt op straat aangetroffen; familie zegt niet te rusten tot dader gepakt wordt

Eerder had de rechter-commissaris de onmiddellijke invrijheidstelling van Simone P. gelast, maar het OM tekende beroep aan. Het Hof van Justitie had de beschikking van de rechter-commissaris die de onmiddellijke invrijheidstelling had gelast van Simone P., vernietigd. Als motivering was aangegeven dat er nog een onderzoeksbelang was.

BEKIJK OOK
PAHO viert 120 jaar gezondheidsbevordering in de regio

Simone P. viel op de bewuste avond met haar baby in de armen in slaap. Van der Kast kwam bij haar en sloeg haar onmiddellijk. Hij pakte een mes van de keuken en sleurde haar naar de bovenverdieping. Het mes viel uit handen van de man op de vloer.

Simone P. pakte het mes en bracht hem een fatale steek toe.