Vrouw aangehouden voor oplichting 12 woningzoekende vrouwen

GFC NIEUWSREDACTIE- De 50-jarige Rachel D. is op 19 april door de politie van De Nieuwe Grond aangehouden voor oplichting en/of verduistering.

Rachel deed woningzoekenden geloven dat zij de eigenaresse was van een appartementencomplex in de Moetiweg in het politie ressort De Nieuwe Grond. Haar slachtoffers bestaan merendeels uit vrouwen.

De vrouwen werden door Rachel in haar auto naar de locatie van de appartementen gebracht. Opmerkelijk was dat de vrouwen niet mochten uitstappen maar de appartementen vanuit de auto moesten bezichtigen.

Als reden gaf Rachel ze te kennen dat de appartementen nog bezet werden gehouden door andere huurders.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Getrouwde vrouw verdient meer dan US$4000 per maand door te puffen

Voorts dat die huurders binnen zeer korte tijd zouden verhuizen waardoor de appartementen vrij zouden komen om weer te verhuren.

Op deze listige wijze heeft Rachel een aantal vrouwen opgelicht dat in woningnood zat. Zij nam een borg en één maand huur van de vrouwen in ontvangst en gaf ze een kwitantie als bewijs.

Toen vier van de vrouwen erachter kwamen dat Rachel hun in de maling had genomen, deden zij aangifte tegen haar.

Rachel werd aangehouden en in haar woning heeft de politie een kwitantieboekje aangetroffen en in beslag genomen.

Aan de hand van het aantal uitgeschreven kwitanties kreeg de politie sterk het vermoeden dat Rachel van meer personen geld had afgetroggeld met haar leugenpraat.

Inmiddels hebben nog acht benadeelden contact gemaakt met de politie van het bureau De Nieuwe Grond. Overige benadeelden worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van voormeld bureau op de telefoonnummers: 582204 of 582055.

Overige berichten