fbpx

Vp Brunswijk krijgt West African Diaspora Distinguished Leadership Award

GFC NIEUWSREDACTIE- West African Diaspora Awards in Nigeria eert jaarlijks buitengewone personen uit de diaspora die van toegevoegde waarde zijn voor hun land.

Dit vindt plaats onder auspecien van het Institute of Strategic Customer Service and Trade Management in Nigeria.

Prof.Dr. Babatunde Akinsanya is directeur-generaal van dit instituut en tevens bestuursvoorzitter van de West African Diaspora Awards.

De awardceremonie vond plaats op 4 december in Ayalla Hotels in Abuja, Nigeria. Er waren vijf genomineerden dit jaar, waaronder Mia Amor Mottley (premier van Barbados) en de Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk.

De West African Diaspora Distinguished Leadership Award 2021 werd uiteindelijk toegekend aan Brunswijk. Premier Mottley werd geëerd met een leiderschapscertificaat. Beiden waren niet aanwezig op de ceremonie.

BEKIJK OOK
Politiebericht dodelijk aangereden fietser door personenauto

Dr. Tajudeen Obasa (een van de meest getalenteerde jonge parlementsleden van het Huis van Afgevaardigden in de Nationale Assemblee in Nigera, nam de award namens de Brunswijk in ontvangst.

Het was prof.dr.ir. Hubert Rampersad die de voorzitter erop attendeerde dat Brunswijk, als afstammeling van de slaven uit West-Afrika, zeer begaan is met het lot van het Surinaamse volk en dat hij momenteel als vp en via zijn stichting een substantiële bijdrage levert aan de groei en ontwikkeling van achtergestelden in Suriname.