fbpx

Vp Brunswijk bezorgd over mogelijke plunderingen op 24 maart

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse vicepresident, Ronnie Brunswijk, is ernstig bezorgd over de geluiden die hij hoort over de protesten van 24 maart met mogelijke plunderingen. De veiligheidsdiensten zullen op scherp zijn om orde en rust te garanderen.

De president voert momenteel gesprekken met groepen in aanloop naar de nationale dialoog. Verschillende groepen en partijen hebben afgezien om in te gaan op de uitnodiging voor het gesprek.

Eenieder heeft zijn eigen mening om in te gaan op de uitnodiging en elke mening wordt gerespecteerd. Niemand wordt gedwongen om te praten met de president, zegt Brunswijk.

Al enkele dagen circuleert een flyer op social media, waarbij personen worden opgeroepen om op 24 maart wederom te plunderen.

OOK INTERESSANT
Operaties vanaf maandag weer mogelijk in Academisch Ziekenhuis Paramaribo

De actie van 24 maart is niet van Organic Movement, laat de activistenbeweging weten. “Het is een beweging van diverse kritische burgers die ontevreden zijn over het gevoerde wanbeleid van de regering en het slappe optreden van het Parlement.”

“Wij van Organic sympathiseren met iedere vreedzame betoger die gebruik maakt van zijn grondrechten. Wij nemen afstand van alle plunderaars, vernielers, opruiers en personen met kwade wil die de Staat Suriname willen schaden.”