Greenheart mag arbeiders niet ontslaan

GFC NIEUWSREDACTIE- De rechter heeft vrijdag de vordering van Greenheart Suriname om de arbeidsovereenkomst met 22 van haar werknemers te ontbinden, afgewezen.

De werknemers hadden in juni 2020 bij de kortgedingrechter een zaak tegen Greenheart aangespannen en eisten daarbij doorbetaling van hun loon dat door de werkgever was stopgezet. Dit vond plaats naar aanleiding van een conflict dat was ontstaan over hun gezondheid op de werkplek.

Na dit conflict mochten 22 werknemers het werkterrein niet meer betreden en werd hun loon ook niet meer uitbetaald. De vordering van de werknemers om doorbetaling van loon werd in oktober 2020 toegewezen.

Greenheart tekende hoger beroep aan en weigerde voorts ondanks het feit dat ‘t vonnis uitvoerbaar bij voorraad was verklaard uitvoering te geven daaraan. De werknemers zagen zich genoodzaakt het vonnis te executeren, waarna Greenheart overging tot uitbetalen van de achterstallige lonen.

Echter liet de werkgever, Greenheart, het niet daarbij en diende vrijwel meteen nadat de loonvordering van de werknemers was toegewezen een verzoekschrift aan de rechter in Raadkamer om de arbeidsovereenkomst met de 22 arbeiders te ontbinden.

De werknemers bijgestaan door hun vakbond de Greenheart Group Werknemers Organisatie (GGWO) en hun raadsman Eric Dennen hebben hierop in diverse zittingen verweer gevoerd en de uitspraak vond vanmorgen plaats, waarbij de vordering van Greenheart om de arbeidsovereenkomst te ontbinden werd afgewezen.

De voorzitter van de GGWO, Robby Berenstein ,zal gezien de ontbindingsprocedure achter de rug is samen met zijn bestuur alles in het werk stellen om de strijdbijl te begraven, zodat de werknemers weer op het werk kunnen verschijnen en op een normale en veilige manier hun werkzaamheden uitvoeren.

Overige berichten