fbpx

Voortvluchtige verdachte gezocht voor moordpoging aangehouden

GFC NIEUWSREDACTIE- De 32-jarige verdachte, Sherwien O., is woensdag voor poging tot moord en zware mishandeling door de Surinaamse Recherche van Regio Paramaribo aangehouden, nadat hij zich met zijn
raadsman had aangemeld.

Deze verdachte is meermalen opgespoord zonder het gewenste resultaat.

Sherwien deed afgelopen december aangifte van diefstal van zijn voertuig dat aan de Coesewijnestraat geparkeerd stond. Een dag daarna werd het voertuig deels gesloopt teruggevonden in het district Para.

Het verder onderzoek in deze zaak werd toen overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo. Na uitgewerkte informatie werden er twee mannen in beeld gebracht die mogelijk iets te maken hadden met de diefstal van het voertuig.

Terwijl het onderzoek gaande was, ontmoette Sherwien één van de vermoedelijke verdachte, de 24-jarige Raydel
L., op 31 december in de binnenstad en vroeg hem om rekenschap.

BEKIJK OOK
25-jarige bromfietser daags na aanrijding overleden in ziekenhuis

Volgens camerabeelden is te zien dat er daarbij een woordenwisseling ontstond tussen de twee mannen gevolgd door een vechtpartij. Sherwien haalde een scherp voorwerp te voorschijn en bracht Raydel een steekverwonding toe in zijn rechter borstkast.

Na de daad koos de verdachte Sherwien het hazenpad, achternagezeten door het slachtoffer Raydel, dat hem op een bepaald moment uit het oog verloor.

Raydel die onwel was geworden, werd voor medische behandeling door een vriend vervoerd naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Sherwien is door de politie in verzekering gesteld.