fbpx

Voortvluchtige verdachte ingesloten voor diefstal autoaccu en fiets twee vrouwen

GFC NIEUWSREDACTIE- De voortvluchtige R.S. (26) is op 1 maart door politieambtenaren van het politiebureau Jarikaba en Wageningen aangehouden.

Twee vrouwen deden afzonderlijk op 16 en 19 november 2020 aangifte van diefstal tegen R.S. op het politiebureau te Nieuw-Nickerie.

Volgens een verklaring van het eerste slachtoffer had zij een autoaccu en andere goederen ter verkoop buiten de winkel uitgestald. Bij sluitingstijd van de zaak vergat ze de goederen weer binnen te plaatsen en merkte de volgende ochtend, bij aanvang van haar werkzaamheden op dat de accu was verdwenen.

Het tweede slachtoffer hield de politie voor dat zij als verkoopster werkzaam is in een winkel in Nickerie. Zoals gewoonlijk liet zij haar fiets die niet op slot was, voor het winkelpand achter. Zij liep steeds naar buiten om te controleren of haar fiets nog op die plek stond. Toen ze voor de laatste keer de controle deed, zag zij haar fiets niet meer.

BEKIJK OOK
Opvoering landelijke prijscontroles door ECD

Na een ingesteld onderzoek door de politieambtenaren was op camerabeelden te zien dat R.S. de verdachte is. Hij werd meermalen opgespoord, zonder het gewenste resultaat. Na bekomen informatie dat de verdachte zich te Wayambo schuilhield, werd hij op 1 maart opgespoord en aangehouden.

De verdachte heeft toegegeven het rijwiel en de accu te hebben weggenomen. De accu heeft hij verkocht aan een onbekende persoon in Paramaribo en het rijwiel aan iemand in Nickerie. Aan de opsporing van de koper van het rijwiel wordt er gewerkt.