Voorspelling hogere wisselkoers Surinaamse dollars voor US$ niet uitgekomen

Dollars USD

GFC NIEUWSREDACTIE- De voorspelling van enkele economische analisten op sociale media dat de Surinaamse dollar (SRD) in het eerste halfjaar van 2023 aanzienlijk verder zou dalen in waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar, is niet uitgekomen.

In februari beweerden diverse deskundigen nog dat ze verwachtten dat er meer dan 50 SRD betaald zou moeten worden bij de wisselkantoren voor het aankopen van 1 US$. Deze verwachting werd ook geëchood door winkelondernemers in gesprekken met GFC.

Echter, de huidige wisselkoers is aanzienlijk lager. Voor één Amerikaanse dollar moet momenteel iets meer dan 38 SRD worden betaald. Dit is nu al zo voor ten minste twee maanden.

Een ondernemer uit Paramaribo liet aan GFC weten dat hij verwacht dat de wisselkoers voorlopig stabiel zal blijven op dit niveau.

Toch blijft de onzekerheid hangen. Mocht de waarde van de SRD toch verder dalen, dan zullen de negatieve gevolgen voor de koopkracht van de Surinaamse burger aanzienlijk zijn.

Prijsstijgingen van basisgoederen en een verdere verarming van de bevolking zouden onvermijdelijke gevolgen zijn van zo’n devaluatie.

OOK INTERESSANT
14-jarige tiener vermist na te zijn opgehaald door vriend