fbpx

Voorbereidingen jubileumvieringen Hindoestaanse Immigratie, Keti Koti en Chinese Immigratie vorderen

GFC NIEUWSREDACTIE- De voorbereidingen voor de jubileumvieringen Hindoestaanse Immigratie, Keti Koti en Chinese Immigratie in Suriname lopen gestaag.

Dit laat Jack Uden, voorzitter van de Nationale Commissie Jubileumjaren, optekenen. De werkgroep is door president Chandrikapersad Santokhi in het leven geroepen vanwege het bijzondere karakter van de jubileummomenten, respectievelijk 150, 160 en 170 jaar.

De commissie wordt bemenst door personen met de nodige expertise en culturele achtergrond om op een gepaste wijze inhoud te geven aan de presidentiële opdracht.

Het gaat om vertegenwoordigers van het Kabinet van de President, Kabinet van de Vicepresident, de Organisatie voor Gemeenschapswerk NAKS, het directoraat Algemene Zaken (ALZA) en de ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) en Binnenlandse Zaken (BIZA).

De commissieleden komen regelmatig bij elkaar om te vergaderen. Zij doen niet alleen verslag over de voorbereidingen en vorderingen aan het staatshoofd, maar fungeren ook als aanspreekpunt tussen hem en de subcommissies Hindoestaanse Immigratie, Keti Koti en Chinese Immigratie.

OOK INTERESSANT
Leerlingen Gijsbertusstraat brengen bezoek aan hydrocultuurplantenkassen van LVV

De groep treedt faciliterend en begeleidend op naar deze drie subcommissies, waarin verschillende culturele verenigingen zijn vertegenwoordigd.

Ook heeft de werkgroep een algeheel overzicht op alles wat er in het kader van de vieringen zal gebeuren. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat elke viering op de juiste manier geschiedt; een die broodnodig is voor de eenheid van de natie en moet leiden tot binding van de totale Surinaamse gemeenschap.

De commissie zal de gemeenschap binnenkort via een persconferentie informeren over de vorderingen. Voorzitter Uden roept de totale gemeenschap op om mee te participeren en waar nodig te ondersteunen om deze jubileumvieringen tot een grandioos succes te maken. Het eerste jubileum dat gevierd zal worden is 150 jaar Hindoestaanse Immigratie op 5 juni 2023.