Voorbereidingen gevaarlijke botsingen asteroïden met planeet Aarde

Aarde planeet

GFC TECHNOLOGIEREDACTIE- Astronomen wereldwijd zijn bezig zich voor te bereiden op een millennium van mogelijke, gevaarlijke botsingen met asteroïden.

Zoals zonsopgang en getijden, is het onvermijdelijk dat een grote asteroïde onze planeet zal raken. Om te overleven moeten we ons aanpassen aan de realiteit van deze dreiging.

Wereldwijde instanties blijven de hemel in de gaten houden, kaarten en catalogi opstellen van alle potentieel gevaarlijke objecten in de buurt van de aarde (NEO’s). Hoewel grotere objecten een grotere bedreiging vormen, zijn ze minder talrijk.

Astronomen hebben de banen van deze grote NEO’s voorspeld voor het komende millennium. Uit hun analyse blijkt dat geen van deze asteroïden van kilometerformaat in de komende eeuw een aanzienlijk gevaar vormt.

Daarna wordt voorspellen lastig door veranderingen in de orbitale dynamiek.

De wetenschappers hebben de dichtstbijzijnde mogelijke ontmoetingen tussen bekende gevaarlijke NEO’s en de Aarde onderzocht.

Ze hebben dit gedaan via simulaties, rekening houdend met onzekerheden in huidige orbitale posities en snelheden van NEO’s.

OOK INTERESSANT
IT'ers in San Francisco betalen $700 per maand om een bed te huren