Volksgezondheid heeft onderhoud met vakbonden

vergaderen-les volgen

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Volksgezondheid heeft op dinsdag 8 augustus 2023 een onderhoud gehad met enkele leden van de Bond Inspecteurs Milieu-inspectie (BIMI) en de Algemene Bond van Personeel bij Volksgezondheid (ABPVG). Hierbij is gesproken over structurele problemen binnen hun doelgroep maar ook de algemene knelpunten van de zorgsector.

Tijdens de laatstgehouden brainstormsessie met de vakbonden heeft minister Amar Ramadhin bilaterale overlegmomenten aangeboden aan de diverse bonden voor het bespreken van de problematiek in de gezondheidszorg.

BIMI-bondsvoorzitter David Bakker heeft gesproken over de voorzieningen van de werkers, het uitbreiden van het korps van Milieu-Inspecteurs en bevorderingen die sinds 2019 nog niet in orde zijn gemaakt.

Er is verder ook gesproken over verbeteringen van procedures binnen het ambtelijke van onder andere het Bureau Openbare Gezondheidszorg Suriname (BOG).

Minister Ramadhin sprak van een zeer constructief overlegmoment en zijn er verdere afspraken gemaakt die door het ministerie zullen worden uitgevoerd.

Beide partijen zijn overeengekomen om meerdere reguliere overlegmomenten in te plannen. De komende weken zullen de overige vakbonden hun overlegmomenten hebben met het ministerie van Volksgezondheid.

OOK INTERESSANT
Santokhi bemoedigt Surinaamse studenten op Cuba