Voetballer Quincy Promes vervolgd voor smokkel van meer dan 1300 kilo cocaïne

promes quincy

GFC NIEUWSREDACTIE- Voetballer Quincy Promes wordt vervolgd voor de smokkel van meer dan 1300 kilo cocaïne, zo bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving in Het Parool.

Het OM meldt dat er twee partijen drugs werden onderschept in de haven van Antwerpen, elk met een gewicht van ongeveer 650 en 713 kilo.

De straatwaarde van de drugs in Amsterdam zou destijds zo’n 75 miljoen euro hebben bedragen. Promes, voormalig speler van Ajax en het Nederlands elftal, werd eerder al verdacht van betrokkenheid bij drugshandel en deelname aan een criminele organisatie.

Hij zal maandag bij de regiezitting betrokken zijn, tenzij hij ervoor kiest om via een gemachtigde advocaat te handelen. Daarnaast wordt Promes ook beschuldigd van zware mishandeling, waarbij hij zijn neef in de knie zou hebben gestoken tijdens een familiefeest.

Promes heeft deze beschuldiging altijd ontkend, maar in afgeluisterde telefoongesprekken heeft hij de steekpartij naar verluidt bekend. De rechtbank zal ook deze zaak maandag behandelen.

OOK INTERESSANT
Eenzame Nederlandse vrouw(72) verliest €12.000 aan valse liefdespartner uit Paramaribo