Vissers gaan elkaar te lijf met kapmessen en houwers

vissersboten 3

GFC NIEUWSREDACTIE- Leden van de Surinaamse politie in Coronie hebben acht vissers: G.L., B.W., G.V., S.W, G.R., B.V., L.N. en O.K, ingesloten na een vechtpartij.

Na een melding van een vechtpartij bij de visserskampen aan de Eduard Wolfstraat in het district Coronie, deden de wetsdienaren de plek aan voor onderzoek.

Daar aangekomen troffen de wetsdienaren de mannen die elkaar te lijf waren gegaan, gewapend met scherpe voorwerpen, waaronder kapmessen en houwers aan.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat het om twee groepen vissers ging die al geruime tijd een slepende ruzie hadden. Een deel van deze mannen is drie maanden geleden uit Paramaribo vertrokken daar zij emplooi vonden bij het visserskamp in het district Coronie.

Op een bepaald moment vonden de vissers van Coronie het niet prettig dat de mannen die uit Paramaribo kwamen, meer vis vingen. Hierdoor ontstonden er steeds woorden wisselingen tussen de vissers, die op 25 mei 2023 uit de hand liepen.

OOK INTERESSANT
Surinaamse regering streeft naar lagere inflatie en schuldherschikking

De verdachte vissers werden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De politie van het bureau Wageningen is belast met het verder onderzoek in deze zaak.