Weer grote olievondst voor de kust van Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Franse TotalEnergies en het Amerikaanse APA Corporation (Apache) hebben olie aangetroffen in de Sapakara South-1 put in Blok 58 voor de Surinaamse kust.

Deze aankondiging volgt op eerdere vondsten in Maka Central, Sapakara West, Kwaskwasi en Keskesi, waardoor het de vijfde ontdekking van TotalEnergies in Suriname is.

Met gepaste trots doet de regering de felicitaties toekomen aan het geheel Surinaams volk met betrekking tot de aangekondigde olievondst.

Eerder was reeds goede hoop dat de Sapakara ontdekking vruchten zou afwerpen. Sapakara South-1, appraisal put is dus op basis van die vooruitzichten geboord om de eerder gedane Sapakara ontdekking verder te verkennen.

De put heeft een goed met olie verzadigde laag (reservoir) van 30 meter aangetoond. Het reservoir is van goede kwaliteit, hetgeen bevorderlijk is voor een goede productie.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Extreme woede na doodslaan en ophangen tienermeisje door familie omdat ze jeansbroek aantrok

Thans is de Operator (TotalEnergies) met een andere boormachine ook bezig met de appraisal put Kes-Kesi South 1.

Voor de volledigheid mag worden gesteld dat een appraisal put een verkenningsput is in opvolging van een discovery (ontdekking) om de uitgestrektheid van het reservoir vast te stellen.

Al deze appraisal putten moeten voldoende olie aantonen om een eerste productieplatform in de Surinaamse wateren te rechtvaardigen. Met het resultaat van deze Sapakara South-1 bron zijn wij goed op weg.

De regering zal alle mogelijkheden uitwerken om op basis van deze resultaten kapitaal upfront te generen om de huidige financiële crisis en de gevolgen hiervan op te vangen.

Verder is deze regering menens om duurzaam beleid te ontwikkelen voor de diversifiëring en de groei van onze economie.

No las bribi, we komen eraan en we zullen ervoor zorgen dat het Surinaamse volk hier maximaal profijt uit zal halen, zegt de Surinaamse regering in een felicitatieboodschap.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten