fbpx

Vijf illegale vuistvuurwapens in beslag genomen eerste twee weken nieuw jaar

GFC NIEUWSREDACTIE- In de periode 2 – 15 januari heeft de Surinaamse politie 250 verdachten landelijk aangehouden. In totaal zijn 5 illegale vuistvuurwapens in beslag genomen.

Van de 250 verdachten zijn 146 of ruim 58 procent in verzekering gesteld.

Het gaat om ernstige verdenkingen zoals geweldsdelicten, inbraken, berovingen, overvallen en zedendelicten. In die periode zijn 167 strafdossiers verzonden naar het Openbaar Ministerie.

Landelijk zijn 150 roadblocks gehouden. De politie gaat onverkort door met de handhaving om het veiligheidsgevoel in de samenleving te verhogen.

“Als politie gaan we moedig door met de criminaliteitsaanpak, zonder aanzien des persoon laat Directeur Operaties, Commissaris van Politie Bryan Isaacs optekenen”. De politie wordt hierbij ondersteund door het Nationaal Leger en andere veiligheidsdiensten.

BEKIJK OOK
Implementatie wet verbod op auto’s ouder dan 8 jaar per 1 februari

Het Korps Politie Suriname rekent op de samenleving om informatie die kan leiden tot opheldering van strafbare feiten, en ongeregeldheden met haar te delen via 115 of de dichtstbijzijnde politiepost. Op deze manier levert u een waardevolle bijdrage aan de veiligheid van de samenleving.