Vierde verdachte in zaak verduistering goud aangehouden

GFC NIEUWSREDACTIE- De 19-jarige Sinkele B. is op 19 september door leden van de Recherche van Regio Midden in Suriname op een locatie in Brokopondo opgespoord en aangehouden.

Sinkele is de vierde verdachte in een zaak waarbij ongeveer een halve kilogram goud in de maand augustus werd gestolen of te wel werd verduisterd van de aangever N.B.

Zijn drie kompanen Yannick L., Ian L. en Lailas A. zijn eerder op verschillende locaties in Wanica aangehouden.

De verdachte Lailas deed in de maand augustus aangifte op het politiebureau Santodorp. Daarbij gaf hij de politie te kennen dat een halve kilogram goud van hem was gestolen dan wel was verduisterd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Verdrietige ouders eisen gerechtigheid voor geliefde tienerzonen die op zeer trieste wijze het lieven lieten

Tijdens het politioneel onderzoek is komen vast te staan dat Lailas een valse aangifte had gedaan. Kort na de aangifte van Lailas werd de aangever tevens eigenaar N.B. aan wie het goud toebehoorde door de rechercheurs achterhaald.

Na uitgewerkte informatie kwamen de vier verdachten in beeld, waarbij drie hunner eerder in de kraag werden gevat en de vierde verdachte Sinkele op 19 september is aangehouden.

Volgens een verklaring van de verdachten hebben zij het goud intussen verkocht. Echter lukte het de rechercheurs om een groot geldbedrag in SRD en gouden sieraden ter waarde van eveneens een groot geldbedrag in SRD te achterhalen en in beslag te nemen.

Sinkele is net als zijn drie kompanen door de politie achter slot en grendel geplaatst.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER