Vicepresident Brunswijk oneens met benoeming Ramlall tot commissaris van politie

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse vicepresident, Ronnie Brunswijk, staat ook niet achter de benoeming van de directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), Shivanand Ramlall, tot commissaris van politie.

Dat schrijft de voor van de Surinaamse Politiebond (SPB), Mielando Atompai, op zijn Facebookpagina.

Bestuursleden van de SPB zijn vanmorgen ontvangen door Brunswijk.

Atompai schreef hierover: “Vanmorgen onderhoud gehad met de waarnemend president van de Republiek Suriname. Naar zijn zeggen weet hij niets af van de benoeming van de burger Ramlal tot commissaris van politie.”

“Voor 30 augustus heeft hij het afgewezen tijdens een RVM-meeting. Op 30 augustus probeerde de regering zulks goed te keuren tijdens een regeringsraadsvergadering. Hij heeft daar gevraagd om het aan te houden, zulks omdat hij er niet mee eens was. Voor de rest heeft hij nooit meer iets ervan gehoord, totdat hij via de krant moest vernemen dat Ramlal commissaris van politie is geworden.”

“Hij is in gesprek met de president en zorgt ervoor dat de bond voor vrijdagavond 10.00 uur wordt ontvangen. Wij willen rust en hopen dat de regering zulks ook wilt,” aldus Atompai.

Ramlall werd begin september benoemd tot directeur van DNV. Hij is op de regeringsvergadering van 25 augustus bij missive benoemd in de functie commissaris van politie. De regering heeft geen ruchtbaarheid gegeven aan de benoeming tot commissaris van politie.

Ramlall die eerder aan Justitie en Politie was verbonden, is opnieuw aangesteld als ambtenaar van politie en benoemd in de hoge functie. Zijn aanstelling werkt terug tot 1 februari 2021.

Ramlall is op 27 augustus 1977 geboren in Guyana.