fbpx

Vicepresident Brunswijk maakt opwachting bij grootopperhoofd Aboikoni

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse vice-president Ronnie Brunswijk was in het weekend naar het Boven-Suriname gebied voor het bijwonen van een liba krutu.

Voordat hij de krutu bijwoonde, toonde hij karakter en veerkracht door zijn opwachting te maken bij het grootopperhoofd der Saramaccaners, Albert Aboikonie. Eventuele misverstanden werden hiermee uit de weg geruimd. Dit vond plaats op de residentie van het grootopperhoofd te Asidonhopo.

Brunswijk werd vergezeld door ministers, assembleeleden en partijfunctionarissen. De VP riep op tot eenheid, omdat zonder eenheid geen ontwikkeling komt in het Saramaccaans gebied. “Unu musu lobi un’srefi”, zei hij.

De vicepresident en zijn gevolg zijn feestelijk ontvangen door de aanwezigen. De pijnpunten werden besproken in een luchtige en ongedwongen sfeer.

BEKIJK OOK
Lijk met handen en voeten vastgebonden aangetroffen in loods

Een paar maanden terug stuurde Aboikoni nog een brief naar de president waarin hij het gedrag van Brunswijk afkeurde nadat hij voor de zoveelste keer in het gebied was, maar de granman niet in kennis stelde.

Aboikoni zei nog dat hij het gedrag van de tweede man van het land niet langer zou accepteren en nationaal en internationaal stappen zou ondernemen indien Brunswijk zijn gedrag naar hem toe niet zou veranderen.

De delegatie werd door Aboikoni en zijn gezagdragers met open armen ontvangen.