VHP’er van Samson grote voorstander grondconversie

GFC NIEUWSREDACTIE- Cedric van Samson van de politieke organisatie VHP in Suriname, op wiens initiatief een wijzigingsvoorstel van het Decreet Uitgifte Domeingronden is ingediend, is voorstander van grondconversie.

Bij deze wet staat centraal de conversie van domein naar eigendom.

De initiatiefwet is ingediend door VHP-parlementariër Mahinder Jogi, die honderden hectaren landbouwgrond bezit.

Critici vrezen dat deze wet niet is gemaakt voor arme burgers, maar een kleine groep die in het bezit is van grote lappen domeingronden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Moeder van 7- jarig meisje met grote borsten, cupmaat C, maakt zich zorgen

Van Samson kan zich echter niet terugvinden in de vele kritieken en zegt voorstander te zijn van de wijziging.

Hij is ook tegenstander van het opleggen van een maximum te converteren grond zoals bepaalde parlementariërs hebben aangegeven.

Van Samson heeft felle kritiek op parlementariërs die kritiek hebben op landbouwers die speculeren met aangevraagde landbouwgronden, en deze later verkavelen voor keiharde euro’s.

Volgens hem zou Wanica niet tot ontwikkeling zijn gebracht als deze landbouwers hun landbouwgronden niet verkaveld hadden.

Hij stelt de retorische vraag aan de parlementariërs die kritiek hebben, en beperkingen willen opleggen aan een maximaal te converseren grond, of zij straks ook kritiek zullen hebben wanneer straks bepaalde groepen hun leefgebieden zullen gaan claimen.

Waarschijnlijk doelt hij hiermee op de Marrons en de Inheemsen die hun grondenrechten opeisen.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten