fbpx

VHP-parlementariër Mangre heeft sinds vorig jaar een lijfwacht: ontkracht compensatie regering

GFC NIEUWSREDACTIE- VHP-parlementariër Reshma Mangre, die tevens voorzitter is van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), ontkracht berichten in de media dat ze is gecompenseerd met een lijfwacht en dienstvoertuig, omdat ze meeging met de 17% loonsverhoging voor ambtenaren.

Collega-parlementariër Ebu Jones van de NDP zegt over harde bewijzen te beschikken dat Mangre gecompenseerd is.

Mangre zegt echter dat ze sinds vorig jaar een lijfwacht en dienstauto toegewezen kreeg van de overheid, vanwege een ernstige levensbedreiging.

Ze vertelt dat ze een aantal keren met de dood is bedreigd en tot aan huis belaagd. Uiteindelijk deed ze hierover aangifte bij de politie. De persoon is intussen veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf.

BEKIJK OOK  Instelling Kinderombudsinstituut Suriname een feit

“Mede gelet op het feit dat in het verleden vakbondsleiders behalve ernstig bedreigd ook vermoord zijn, wordt er niet lichtvaardig mee omgegaan. En wie waren de moordenaars? Hierop kan Ebu Jones zelf antwoord geven,” haalt Mangre aan.

Ze zegt verder dat het niet ongewoon is dat er in beveiliging wordt geregeld door de overheid. Zij noemt het geval van journalist Jason Pinas. Ook André Misiekaba en Amzad Abdoel hadden tijdens de vorige regering beveiliging.