Vertrek Doksenclub uit Suriname bezorgt minister LVV geen slapeloze nachten

GFC NIEUWSREDACTIE- Het vertrek van pluimveebedrijf Doksenclub uit Suriname bezorgt de minister van landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) Parmanand Sewdien geen slapeloze nachten.

De directie van Doksenclub heeft onlangs plannen om te vertrekken naar buurland Guyana kenbaar gemaakt.

“Als het bedrijf zich niet aan de Surinaamse regelgeving wenst te houden en daarmee de hele pluimveesector in gevaar brengt, mag het zeker naar andere alternatieven zoeken,” zegt Sewdien.

De minister geeft aan dat de overige importeurs zich houden aan de regels, maar alleen voor de Doksenclub moest het ministerie uitzonderingen maken met alle risico’s van dien.

OOK INTERESSANT
Deor(4) blaast laatste adem uit na door 6-jarige broer te zijn neergeschoten

Eigenaar Gerard van den Bergh en LVV zijn in de clinch over het importeren van broedeieren vanuit Nederland.

Op 14 januari deelde LVV aan alle pluimveebedrijven mee dat de import van broedeieren en andere pluimvee gerelateerde producten vanuit de EU wordt stopgezet.

Het besluit van het ministerie werd genomen vanwege de uitbraak van het vogelgriepvirus in de EU. Hierna volgden tal van rechtszaken die aangespannen werden door het broedbedrijf tegen het ministerie.

OOK INTERESSANT
Vrouw opgepakt voor herhaaldelijke valse 112-meldingen, belde duizenden keren

“Waarom mogen er wel broedeieren geïmporteerd worden vanuit de Verenigde Staten van Amerika, waar nu het vogelgriepvirus heerst, maar niet uit Nederland, waar het virus nu bijna verdwenen is?”

“Ik had geen inkomsten meer en het werd heel moeilijk voor mij om de arbeiders door te betalen”, zegt de eigenaar van de Doksenclub.

Uiteindelijk besloot hij zijn bedrijf op te doeken en te vertrekken naar Guyana.