Brunswijk wil versnelde en vernieuwde aanpak onderwijs binnenland

GFC NIEUWSREDACTIE- Stagnaties van het regulier onderwijs in verschillende delen van het binnenland worden onmiddellijk opgeheven.

Vicepresident Ronnie Brunswijk en minister Marie levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OW&C) hebben samen met deskundigen in een spoedonderhoud het hoofd gebogen over de onderwijsproblemen van het achterland.

Enkele oplossingsmodellen die door Brunswijk zijn aangedragen tijdens dit gesprek, zullen meteen door de minister worden uitgevoerd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man wil niet dat echtgenote werkt en beëindigt haar leven, steekt daarna lichaam in brand

Innovatie

Brunswijk gaat voor praktische oplossingen met daarbij besparing van geld en tijd. Hij heeft de minister en haar staf daarom gevraagd om alles in het werk te stellen om daar waar er een grote concentratie is van leerlingen, die naar de mulo-school moeten, het onderwijs naar die dorpen te brengen.

Het gaat in deze om een pilotfase in onder andere de dorpen Loka Loka en Guyaba. In deze twee gebieden wordt in oktober gestart met het mulo voor het eerste leerjaar, tegenwoordig leerjaar 9.

De minister gaat mee met het voorstel en zal samen met haar staf alles in het werk stellen om dit nieuw initiatief uit te voeren.

Indien de mogelijkheid daartoe bestaat, zal ook een aanvang worden gemaakt met het tweede leerjaar, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Door de zware regens zijn zowel het gebouw, als haast alle schoolmeubilair van de basisschool te Loka Loka vernietigd. Door de ontstane situatie zijn deze kinderen wederom verstoken van onderwijs.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Hoofden Siamese tweeling succesvol uit elkaar verwijderd na 12 uur durende operatie

Ook de problemen van LBO Brokopondo, O.S. Sarakreek, Tapoeripakreek en Langu te Boven Suriname zijn onder aandacht gebracht van de minister.

Brunswijk verzocht dat de leerlingen van dit Langugebied niet langer verstoken moeten zijn van onderwijs. Hij vroeg aan de minister haar onverdeelde aandacht voor deze school en erop toe te zien dat de school per 1 oktober van start gaat.

De overige problemen zoals een tekort aan computers voor LBO Brokopondo, gebrek aan goede toiletten, gebrek aan watervoorziening en schoolmateriaal voor onder andere O.S. Sarakreek zijn ook besproken.

Verder is ook afgesproken dat de opening van de nieuwe VOS-school te Moengotapu op 10 oktober plaatsvindt. Volgens inventarisatie van het ministerie zullen ruim 200 eerstejaarsstudenten op deze school worden opgevangen.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten