Verlenging biedingsperiode verwacht voor bouw brug over Corantijnrivier

Brug-over-Corantijnrivier-tussen-Guyana-en-Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE– De biedingsperiode voor de bouw van een brug over de Corantijnrivier wordt waarschijnlijk verlengd om meer geïnteresseerden de mogelijkheid te geven een aanvraag in te dienen.

Dat stelde de Guyanese minister van Openbare Werken, bisschop Juan Edghill, tijdens een recent programma. Hij herinnerde eraan dat vijf aannemers of joint ventures voor dit project waren voor-gekwalificeerd.

“We hebben in de afgelopen dagen correspondentie ontvangen en door middel van gesprekken met Suriname en sommige van de bieders is er verzocht om een verlenging van de tijd voor de indiening van hun financiële voorstel”, zei de minister.

OOK INTERESSANT
Veroorzaker van zware aanrijding opgepakt na vluchtpoging

De einddatum voor het indienen van biedingen is 1 augustus 2023, en het contract zal naar verwachting in oktober 2023 worden toegekend.

Minister Edghill benadrukte echter dat een eventuele verlenging van de biedperiode de verwachte contractondertekeningsdatum niet zal beïnvloeden.

“Zelfs met het verlenen van extra tijd, zijn we het erover eens dat we niet voorbij oktober zullen gaan voor het contract.”

OOK INTERESSANT
Distributie Moni Karta in Paramaribo en Wanica

“Mensen hebben wat meer tijd nodig, maar we kijken vast naar een definitieve afronding in oktober, voor de volledige evaluatie, onderhandeling en om een ondertekend contract te hebben, zodat we aan de slag kunnen,” voegde hij eraan toe.

De brug, die wordt gebouwd volgens een ontwerp-bouw-financierings-exploitatie-onderhoudsmodel, heeft het potentieel om de economische activiteit te stimuleren en de handel tussen Guyana en Suriname efficiënter te maken.