fbpx

Verkoop Rosebel Gold Mines aan Chinese Zijin gefinaliseerd

GFC NIEUWSREDACTIE- De in oktober 2022 aangekondigde acquisitie van Rosebel Gold Mines (RGM) in Suriname door Zijin Mining Group (Zijin) is woensdag afgerond.

Aan de gestelde voorwaarden in de Share Purchase Agreement voor de afwikkeling van de aandelenoverdracht is over het algemeen voldaan.

Met de voltooiing van de overname bezit Zijin, via haar dochtermaatschappij Silver Source Group Ltd., thans 95% klasse A-aandelen en 100% klasse B-aandelen van RGM. Het bedrijf blijft in productie en de verwachting is om van februari tot december van dit jaar ongeveer 6,1 ton goud produceren.

De totale schatting van de minerale hulpbronnen van het Rosebel Gold Mine Project (inclusief 12 afzettingen en laagwaardige ertsbergen) is 196 miljoen ton tegen een gemiddelde graad van 1,11 g/t Au voor 6,992 miljoen ounces Au (ongeveer 217 ton). Daarvan hebben 4 afzettingen meer dan 1 miljoen ounces elk.

De reserves omvatten afzettingen en laagwaardige ertslagen, met in totaal 3,829 miljoen ounces goudmetaal (ongeveer 119 ton) met een gemiddelde kwaliteit van 1,09 g/t Au. De totale investering van het project wordt geraamd op USD570 miljoen.

OOK INTERESSANT
DNA-commissie Mensenrechten: Waken voor sentimenten die aanzetten tot haat, intolerantie, discriminatie en racisme binnen samenleving

Het gemiddelde jaarlijkse productievolume van goud van het project zal naar verwachting 10,17 ton bedragen wanneer het de aangewezen productiecapaciteit bereikt.

Zijin is een multinationale mijnbouwgroep die zich wereldwijd toelegt op de exploratie en ontwikkeling van goud, koper, zink en andere delfstoffen, alsook op de daarmee verband houdende raffinage-, verwerkings-, handels- en andere activiteiten.

Haar activiteiten omvatten projecten en activiteiten in 15 provincies in de Volksrepubliek China (VRC) en in 14 overzeese landen in Europa, Centraal-Azië, Afrika, Oceanië en Zuid-Amerika.

Het is een van de grootste Chinese mijnbouwbedrijven die zich onderscheidt door haar aanzienlijke binnenlandse en internationale koper- en goudreserves en productie.