Verkeerslicht kruising Zwartenhovenbrug- en Keizerstraat buitenwerking wegens diefstal kabels

snelheids

GFC NIEUWSREDACTIE- Het verkeerslicht op de kruising van de Zwartenhovenbrug- en de Keizerstraat in Paramaribo, Suriname, is momenteel buiten werking vanwege kabeldiefstal.

Dit meldt het ministerie van Openbare Werken (OW), die de verantwoordelijkheid draagt voor deze faciliteiten.

De afdeling voorlichting van OW zegt dat na het uitvallen van de verkeersregelinstallatie, de afdeling Verkeersregel Installatie (VRI) een melding kreeg van dit euvel.

OOK INTERESSANT
Suriname wint van Dominica

Op maandag 7 augustus 2023 hebben manschappen van de afdeling Verkeersmonitoring en Digitale Techniek (VDT) zich ter plekke georiënteerd. Het bleek dat kabels zijn afgesneden en weggenomen.

Hiervan is er aangifte gedaan op het politiebureau Keizerstraat. De afdeling VDT heeft vervolgens de nodige voorbereidingen getroffen om het probleem aan te pakken.

Op donderdag 10 augustus is voornoemde afdeling wederom naar de locatie geweest om de VRI in werking te stellen. Op locatie aangekomen bleken er opnieuw luchtlijnen te zijn afgesneden en weggenomen. Er is donderdagochtend wederom aangifte gedaan bij de politie.

OOK INTERESSANT
Suriname's toekomst onder president Brunswijk belooft welzijnsboost

De afdeling is bezig met voorbereidingen om de VRI wederom in werking te stellen. De politie van Keizerstraat is belast met het verdere onderzoek.