Verhoging vervoerstoelage regering gaat voorlopig niet door

GFC NIEUWSREDACTIE- De verhoging van de vervoerstoelage inzake het inzetten van privé auto’s door ministers, de president en de vicepresident gaat voorlopig niet door.

Vanuit de samenleving werd de afgelopen dagen enorme kritiek geuit op dit voornemen van de regering. Ook leden van de coalitie vonden dat in deze tijd, waarbij het volk gebukt gaat onder de enorme financiële crisis de regering solidariteit moet tonen.

Sinds het aantreden van de regering Santokhi is de vergoeding voor leden van de regering die in eigen auto rijden maar liefst met 500% verhoogd. De bedragen waren in augustus al een keer verhoogd en in december is de vergoeding flink de lucht ingegaan.

De Raad van Ministers had goedgekeurd dat per 1 januari de president SRD 750 per dag (SRD 22.500 per maand) mag declareren als hij zijn privé voertuig gebruikt voor de dienst. Het bedrag voor de vicepresident is SRD 625 per dag (SRD 18.750). Ministers mogen SRD 515 declareren. Dit komt neer op ruim SRD 15.450 op maandbasis.

De regering heeft vrijdagavond na twee moties die ingediend waren door de oppositie in het parlement besloten om de missive aan te houden.