Verenigde Arabische Emiraten doneert 500 Korans aan Suriname

Korans 1 1024x480 1

GFC NIEUWSREDACTIE – De Verenigde Arabische Emiraten heeft 500 Korans geschonken aan Suriname als onderdeel van hun bilaterale relatie.

Deze Korans zullen worden verdeeld onder verschillende Moslimorganisaties in Suriname.

De schenking is tot stand gekomen via de ambassade in Marokko en omvat Korans in de Arabische, Arabisch-Engelse en Arabisch-Nederlandse talen.

De overhandigingsceremonie vond plaats op 7 september bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

Diverse religieuze organisaties in Suriname zullen in aanmerking komen om de Korans te ontvangen, waaronder Madjilies Moeslimien Suriname, Suriname Islamitische Vereniging, Suriname Moesliem Associatie, Islamitische Federatie Suriname, Stichting der Islamitische Gemeenten in Suriname, Religieuze Vereniging Sahabatul Islam, Algemeen Hadj Comité Suriname, Teratai Training & Consultancy en Nurusshobri Islamic Foundation of Suriname.

BIBIS-minister Albert Ramdin is blij met de schenking en benadrukt het belang van het opbouwen en onderhouden van goede relaties met het buitenland, evenals met religieuze organisaties.

Hij onderstreept het belang van respect voor elkaars geloof en culturele uitingen in de multiculturele, multi-etnische en religieuze samenleving van Suriname.

OOK INTERESSANT
Eigen huis bezitten blijkt een illusie voor groot deel jonge Surinamers

Minister Ramdin benadrukt ook dat Suriname zichzelf positief moet presenteren aan het buitenland, aangezien er wordt gelet op hoe het land omgaat met fundamentele rechten zoals vrijheid van expressie, vrijheid van religie en vrijheid van meningsuiting.