“Verdachten Pikin Saron geëxecuteerd”

protest actie inheemsen

GFC NIEUWSREDACTIE- De families Dijksteel en Wolfjager zijn donderdag op een persconferentie in Suriname ingegaan op de case Pikin Saron waarbij hun dierbaren zijn omgekomen in de strijd voor de erkenning van de grondenrechten.

De families zitten met vragen die tot nu toe onbeantwoord zijn gebleven door de autoriteiten. In hun ogen zijn de twee mannen die zijn omgekomen, geëxecuteerd door de politie.

Zij storen zich eraan dat de president de twee slachtoffers bestempeld als terroristen en wensen rectificatie van het staatshoofd.

Men wil pas overgaan tot begrafenis als er is voldaan aan de eisen die zijn gesteld door de families. Er zijn voldoende bewijzen dat de mannen zijn geëxecuteerd door de politie, terwijl zij geboeid op de grond lagen.

De onwilligheid van het Openbaar Ministerie (OM) om deze zaak te onderzoeken, stuit de familie, dorpelingen en het juridisch team dat ze ondersteunt, tegen de borst.

In een schrijven van het OM aan het juridisch team, dat verzocht om een onderzoek, werd aangehaald dat Suriname slechts een patholoog-anatoom heeft die niet forensisch is. De familie wil onder meer weten hoe hun dierbaren om zijn leven zijn gebracht.

OOK INTERESSANT
Moeder brengt jonge kinderen opzettelijk brandwonden toe