Verdachte voor medeplichtigheid diefstal middels geweld aangehouden

gevangenis

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse politie heeft de 25-jarige verdachte J.C. op 1 juni in het ressort Geyersvlijt door de politie aangehouden op verdenking van medeplichtigheid aan diefstal middels geweldpleging.

De onderneemster Y.Z. deed op woensdag 24 mei aangifte ter zake bij de politie van het bureau Uitvlugt. Zij gaf de politie te kennen dat vijf gemaskerde en gewapende mannen haar woning binnendrongen, waarbij de vrouw en haar twee arbeiders A.G. en J.C. overrompeld en beroofd werden.

Na de daad heeft het vijftal de plek verlaten in een gereedstaande voertuig met medeneming van grote geldbedragen in SRD, Euro’s en Amerikaanse Dollars; ruw goud en sieraden. De zaak werd voor verder onderzoek overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo.

Volgens het voorlopig onderzoek van de politie is gebleken dat een verdacht voertuig met inzittenden een aantal keren voorbij de woning van Y.Z. is gereden.

Bij het verlaten van het pand werd de vrouw overrompeld door de verdachten. Onder bedreiging moest zij eerder vermelde goederen en geldbedragen afstaan. Aan de hand van feiten en omstandigheden is de arbeider J.C. als verdachte aangemerkt en aangehouden.

OOK INTERESSANT
'Gouden ticket' systeem in Suriname: verdachten kopen weg naar vrijheid, zegt analist

De verdachte is door de politie in verzekering gesteld.

Aan de aanhouding van de andere verdachten wordt gewerkt.