fbpx

Verdachte tijdens surveillance met vuistvuurwapen aangehouden door RBTP

GFC NIEUWSREDACTIE- Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) in Suriname hebben zaterdag de 34-jarige verdachte Joël B. tijdens surveillance aangehouden, met in zijn bezit een vuistvuurwapen met vijf scherpe patronen.

In het kader van het zerotolerantiebeleid, welke onlangs door de politie is afgekondigd, worden er momenteel door de politie verhoogde surveillance uitgevoerd in de verschillende ressorten in Paramaribo en districten.

Tijdens surveillance van het RBTP op zaterdag 21 januari in de omgeving van Ephraimzegen werd voor een winkel ter hoogte van de Badoelaweg de aandacht van de politie getrokken door een groep mannen.

BEKIJK OOK
Bewoners Esther Stichting zijn leefsitiutie meer dan zat

Bij het zien van het politievoertuig gedroegen de mannen zich verdacht. Aangezien deze de mannen niet konden aangeven wat hun aanwezigheid daar was, werden zij gecontroleerd.

Bij die gelegenheid werden bij de verdachte Joël een vuistvuurwapen en 5 scherpe patronen aangetroffen en in beslag genomen. Naar zeggen van de verdachte was het vuistvuurwapen voor zijn eigen veiligheid.

De verdachte werd overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo voor verder onderzoek en is door de politie in verzekering gesteld.