Verdachte na zeven maanden aangehouden voor inbraak woning Militairproject

GFC NIEUWSREDACTIE- De 28-jarige verdachte C.S. is op 30 maart door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aangehouden voor inbraak in een woning op het Militairproject te Nieuw Amsterdam.

De benadeelde S.K. (52) deed hiervan in september 2020 aangifte bij de politie van Nieuw Amsterdam. Zij verklaarde dat de verdachte zich toegang tot de woning had verschaft door een raam te forceren.

Daarbij werden er verscheidene goederen waaronder een televisietoestel uit de woning weggenomen. Het onderzoek in deze zaak werd vervolgens overgedragen aan de recherche van regio Oost.

Aan de hand van de vingerafdrukken die door de afdeling Forensische Opsporing werden aangetroffen, kwam de verdachte C.S. die een bekende van de politie is in beeld.

De verdachte werd meermalen opgespoord, maar wist uit handen van de politie te blijven. Het lukte het RBTP hem op 30 maart op zijn woonadres aan te houden, waarna hij werd overgedragen aan de Recherche van Regio Oost.

Bij de voorgeleiding verklaarde de verdachte dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan het strafbare feit, maar dat de politie een vergissing heeft gemaakt.

C.S. is in verzekering gesteld.

BEKIJK OOK: Tienerzoon wurgt moeder die hem geld weigert

Overige berichten