fbpx

Verdachte aangehouden voor belediging president, ministers, VHP-toppers en anderen

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) in Suriname heeft vrijdag de 58-jarige verdachte Gordon M. alias Makoe aangehouden.

Hij wordt ervan verdacht op woensdag 18 januari in een spraakbericht dat via social media viraal ging, de president Chandrikapersad Santokhi, de vicepresident, ministers, first Lady, gezagdragers, VHP-toppers en prominente figuren uit vakbondsorganisaties en het bedrijfsleven zwaar te hebben beledigd, met de dood te hebben bedreigd en de gemeenschap te hebben aangezet tot het plegen van een strafbaar feit dan wel gewelddadig optreden tegen de overheid.

Eén der gezagdragers heeft van deze strafbare feiten op 18 januari aangifte gedaan op het politiebureau de Nieuwe Grond, meldt de PR van de politie.

BEKIJK OOK
Meisje, 2, omgekomen bij woningbrand

De verdachte werd opgespoord en in het ressort Zorg en Hoop op 20 januari in de boeien geslagen. Hij werd vervolgens ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau de Nieuwe Grond.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie in verzekering gesteld.

Aan de samenleving wordt ten overvloede het beroep gedaan zulks gedrag achterwege te laten, daar het strafbaar is gesteld volgens artikel 152 van het Surinaams Wetboek van Strafrecht (belediging Staatshoofd/waarnemend Staatshoofd) en er een gevangenisstraf van ten hoogste vijf jaren of een geldboete van de vierde categorie hiervoor staat.