Venezolaan die wederhelft te hulp schoot verdronken

GFC NIEUWSREDACTIE- De 36-jarige Venezolaan Winsley Jackman Welch is in de middag van 18 juli in het irrigatiekanaal in Nickerie, Suriname, verdronken.

De politie van Paradise kreeg omstreeks 18.15 uur de melding dat een man in het irrigatiekanaal, nabij de T-kruising van de Ir. M.N. Attaoellahweg en de Sabanadam in de diepte was verdwenen.

Bij aankomst op de locatie trof de politie twee vrouwelijke vreemdelingen aan, waaronder de wederhelft van het slachtoffer. Zij verklaarden aan de wetsdienaren dat zij eerder op die zondag naar een zwembad in Nickerie waren geweest met Winsley.

Onderweg naar hun woning stopten zij bij het voormeld irrigatiekanaal, alwaar de man en zijn wederhelft F.E. in het kanaal wilden zwemmen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Moeder houdt vast aan auto om kinderen te redden van autokaper (VIDEO)

De vrouw zakte op een bepaald moment in het water en werd door de kracht van de stroming ongeveer 10 meters verwijderd van de duiker gedreven.

Zij schreeuwde daarbij om hulp en haar man Winsley sprong het kanaal in. Zijn hulpverlening leverde niet het gewenste resultaat, aangezien hij in het midden van het kanaal terechtkwam en in de diepte verdween.

Het lukte de vrouw op eigen kracht het gras langs het kanaal vast te houden en uit het water te komen.

Een zoekactie van de politie van Paradise met ondersteuning van de Maritieme Politie van Regio West, de brandweer, het Nationaal Leger en enkele familieleden was niet succesvol.

Het ontzielde lichaam van Winsley werd op 20 juli in het kanaal gesignaleerd, waarna het werd geborgen.

Het ontzielde lichaam is afgestaan aan de nabestaanden.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten