fbpx

Veiligheidssituatie in het land wordt serieus in de gaten gehouden

GFC NIEUWSREDACTIE- De veiligheidssituatie in Suriname wordt serieus in de gaten gehouden.

Vandaag was er een briefing in de Joint Operations Center (JOC) van het Nationaal Leger met het doel de minister van Defensie te informeren over de actuele situatie en komende acties. Naast de minister, was ook de legerleiding aanwezig.

Het onlangs ingestelde Monitoringsteam Veiligheid Ondernemers had vandaag ook een bijeenkomst gehad met de minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi.

Tijdens de vergadering is er gesproken over de situatie die is ontstaan voor winkeliers en ondernemers als gevolg van de plunderingen en rellen die zijn uitgebroken nadat een protestactie uit de hand is gelopen.

Amoksi en de Waarnemend Korpschef Ruben Kensen hebben de situatie besproken en zijn ingegaan op de aanpak van de politie. Het team heeft aangegeven dat zij waar mogelijk materiële steun zal bieden aan het Korps Politie Suriname om de verscherpte veiligheidswerkzaamheden te ondersteunen.

OOK INTERESSANT
Operaties vanaf maandag weer mogelijk in Academisch Ziekenhuis Paramaribo

De JusPol-minister had tevens een bijeenkomst met de winkeliersverenigingen SCUA en WOVS. Zij vertegenwoordigen samen nagenoeg alle winkeliers in Suriname.

In de meeting is besproken welke maatregelen de veiligheidsdiensten zullen hanteren om plunderingen en uitspattingen te voorkomen in de komende dagen.

Er is een sterk verhoogde surveillance vanuit zowel de politie als de militairen. Er zullen bewegende, statische en voetsurveillance zijn.