Veiligheidsdiensten gaan regelmatig met gemak in uw mobiel en kunnen alles meekijken

GFC TECHNOLOGIEREDACTIE– Veiligheidsdiensten kunnen tegenwoordig met alle gemak toegang krijgen tot elke mobiele telefoon en al uw acties bekijken.

Om in uw mobiel te gaan is het voor hen niet meer noodzakelijk vooraf een e-mail of andersoortig bericht voor u te sturen waarop eventueel geklikt moet worden.

De diensten hebben alleen je telefoonnummer nodig en bovendien merk je er helemaal niets van.

Veel landen maken tegenwoordig in het geheim gebruik van het softwaresysteem dat in Israël is ontwikkeld en alleen aan veiligheidsdiensten van diverse landen wordt verkocht.

Gavin de Becker is een Amerikaanse beveiligingsspecialist en wordt ingehuurd door voornamelijk publieke figuren, overheden en grote bedrijven.

Volgens de expert zijn de overheden van Mexico en Saoedi Arabië een van de eersten geweest die het systeem, Pegasus 2, hebben gekocht en de software hebben ingezet.

“Wat u allemaal kunt doen met uw smartphone, kunnen de geheime diensten op een afstand waar dan ook ter wereld ook. Ze hebben de volledige controle over uw mobiel, net als u”, stelt de Becker.

Volgens experts zijn er steeds meer landen onder meer Hongarije, India, Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Marokko, Rwanda en Togo die het spyware- product hebben aangeschaft.

Gesuggereerd wordt dat ook intelligence services van diverse landen in Zuid- Amerika de nieuwste versie van Pegasus 2 in gebruik hebben.

Volgens Gavin de Becker is er haast geen mogelijkheid om nog te voorkomen afgeluisterd en bekeken te worden.

“Als inlichtingendiensten met dit systeem je privécommunicatie willen volgen, zal het ze zeker lukken”, aldus de topexpert.