INGEZONDEN- Er zijn nooit officiële cijfers gepubliceerd over het aantal personen in Suriname dat zich miljonair in Amerikaanse dollars mag noemen.
Binnen de samenleving circuleren wel een aantal bekende namen van wie men aanneemt dat ze miljonair of zelfs multimiljonair zijn.
Het is nochtans moeilijk om precies aan te geven hoe groot het vermogen is van bepaalde figuren, vooral omdat veel van hen hun kapitaal via wazige constructies in het buitenland hebben geparkeerd of geïnvesteerd.
Wat wel met veel zekerheid gezegd mag worden is dat veel miljonairs in Suriname hun geld op een oneerlijke wijze hebben binnengeharkt.
Onder de miljonairs zijn ook veel politici en ex- politici die voordat ze aan hun regeringscarrière begonnen, dikwijls niet eens in staat waren om hun EBS- rekening op tijd te betalen.
Door allerlei gewiekste trucjes wisten ze de staat op te lichten en werden de gelden van het volk via allerhande routes weggesluisd naar buitenlandse rekeningen.
Een andere groep die rijk is geworden deed dat door zich bezig te houden met criminele activiteiten, onder anderen het smokkelen van verboden verdovende middelen naar met name Nederland en België.
En dan heb je nog veel heren en dames in Suriname die zich verrijkt hebben binnen het handelsgebeuren. Met woekerwinsten wisten deze lui de sameleving steeds verder leeg te zuigen.
Het jammere is dat deze illegale verdienmodellen nog steeds volop worden toegepast.
Het is slechts een klein percentage Surinaamse miljonairs dat op een eerlijke manier met slim en hard werken het zover heeft weten te schoppen.
R. Pinas
DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com