Vanaf vandaag dagelijks publicatie groothandelsprijzen voor land- en tuinbouwproducten

GFC NIEUWSREDACTIE- Vanmorgen heeft de minister van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) in Suriname in samenwerking met de Districtscommissaris en de Agrarische Adviesraad van Saramacca “het groothandelsprijzen project voor land- en tuinbouwproducten” gelanceerd.

In het kader van de dag der Agrariërs en Wereldvoedseldag zullen vanaf heden 12 oktober dagelijks om 10 uur s ’morgens de groothandelsprijzen van de Centrale Markt van 29 fruit en groenten soorten worden gepubliceerd op BIC Saramacca, welke via Facebook te volgen zullen zijn.

De groothandelsprijzen van fruit en groenten komen dagelijks tot stand tussen 4:00 en 5:30 uur in de ochtend onder de Centrale Markt te Paramaribo.

Deze publicatie van prijzen zal door de landbouwers van geheel Suriname te volgen zijn op de Facebookpagina van BIC Saramacca.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Hoge cholesterol kan pijn veroorzaken in verschillende lichaamsdelen

De landbouwers zullen hiervan profiteren, omdat zij niet meer afhankelijk zullen zijn van informaties over prijsvorming onder de markt van de tussenpersoon.

De publicatie zal behalve door de landbouwers ook te volgen zijn door de opkopers, venters en consumenten. Tevens zal dit, het ministerie en het commissariaat in staat stellen om de prijsvorming van deze 29 landbouwproducten gedurende het heel jaar door te volgen om de seizoengevoeligheid van de productie en de prijsvorming te registreren.

De prijsinformatie draagt bij aan de transparantie van de markt evenzeer voor de land- en tuinbouw. Verder is de prijzenstatistiek niet alleen bijzonder belangrijk voor het ontwikkelen van het te voeren beleid, planning en investeringen in de sector, maar ook om de landbouwers en toekomstige jonge landbouwers in de tuinbouw beter te begeleiden middels adequate voorlichting.

Minister Parmanand Sewdien van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij zei zeer ingenomen te zijn met het initiatief van de Agrarische Adviesraad van Saramacca in samenwerking met het Commissariaat Saramacca.

Middels een druk op de knop heeft minister Sewdien, bijgestaan door de districtscommissaris Sherin Bansi-Durga en enkele leden van Agrarische Adviesraad van Saramacca, de eerste publicatie van de groothandelsprijzen geplaatst op BIC Saramacca.