Hoge cholesterol kan pijn veroorzaken in verschillende lichaamsdelen

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Hoge LDL- cholesterol is een verraderlijke aandoening omdat het vele jaren kan sluimeren zonder duidelijke symptomen.

Wanneer bloedwaarden echter op een gevaarlijk niveau zijn, zijn hartaanvallen, coronaire aandoeningen of beroertes enkele van de ernstige en mogelijk levensbedreigende gevolgen.

Je lichaam zal vaak aanwijzingen geven dat er iets niet helemaal klopt, waaronder pijn in verschillende delen van het lichaam, meldt Express.

Cholesterol is een wasachtige substantie die in je bloed voorkomt. Je lichaam heeft cholesterol nodig om gezonde cellen op te bouwen, maar hoge niveaus van LDL- cholesterol kunnen uw risico op hartaandoeningen verhogen. Met een hoog cholesterolgehalte kunt u vetafzettingen in uw bloedvaten ontwikkelen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: ‘Wees lief en zorgzaam voor je hart’

Uiteindelijk groeien deze afzettingen, waardoor het moeilijk wordt om voldoende bloed door je slagaders te laten stromen. Soms kunnen die afzettingen plotseling breken en een stolsel vormen dat een hartaanval of beroerte veroorzaakt.

Pijn in een van deze lichaamsdelen kan belangrijke risico-indicatoren zijn en mag niet worden genegeerd.

Een studie gepubliceerd in de Amerikaanse National Library of Medicine National Institutes of Health, analyseerde de associatie tussen serumlipiden en lage rugpijn.

De studie wees uit dat een lage HDL-C en een hoge LDL-C / HDL-C-verhouding significant geassocieerd waren met lage rugpijn, wat aangeeft dat de pijn in de rug kan wijzen op een hoog cholesterolgehalte.

Als de slagaders die uw hart van bloed voorzien (kransslagaders) zijn aangetast, kunt u pijn hebben in verschillende lichaamsdelen en andere symptomen van coronaire hartziekte.

Andere lichaamsdelen die pijn kunnen beginnen te voelen als gevolg van hoge niveaus van LDL- cholesterol zijn de voeten en handen, beweren ondrzoekers.

BEKIJK MEER GFC GEZONDHEIDSNIEUWS: KLIK HIER