fbpx

Vaccinatiepaspoort ‘verplicht’ bij entree winkels, uiteten, reizen en ontmoeten vrienden, mogelijk internationaal systeem

GFC NIEUWSREDACTIE- Zweedse overheidsfunctionarissen meldden dat inwoners van het land mogelijk verplicht zullen worden om een bewijs van vaccinatie bij zich te dragen. 

In een persbericht meldde de Zweedse minister van digitale ontwikkeling dat wanneer de grenzen weer open gaan, het waarschijnlijk verplicht zal worden om tijdens het reizen een vaccinatiebewijs te kunnen overleggen.

“Om toegelaten te worden tot bijvoorbeeld restaurants en winkels zul je waarschijnlijk moeten kunnen bewijzen dat je bent gevaccineerd”, zegt de raadsman.

Ook de Zweedse minister van Volksgezondheid suggereerde tijdens een persconferentie dat de overheid de intentie heeft de bevolking te laten beschikken over een ‘digitaal certificaat’ om zich vrij te kunnen bewegen of zelfs om geliefden te mogen ontmoeten, meldt LifeSiteNews.

BEKIJK OOK
Sekteleider had 20 'vrouwen' vanaf negen en trouwde met zijn eigen dochter

Diverse landen in Europa en daarbuiten hebben ook aangekondigd zo snel mogelijk te starten met de lancering van digitale vaccinatiebewijzen.

Volgens het World Economic Forum (WEF) is het per land vaststellen van de regels ‘niet praktisch’ en werkt daarom aan een decentraal systeem, het CommonPass Framework.