“Vaart achter nationale ontwikkeling”

GFC NIEUWSREDACTIE- “Na een jaar van aftasten en inventarisatie van de zaken in ons land is het nu tijd dat de regering van Suriname de nationale ontwikkeling aanpakt in een hogere versnelling.

“In dit tweede zittingsjaar van de regering Santhokhi –Brunswijk zullen er meer ontwikkelingsprojecten uitgevoerd worden waarbij de inzet van de districtscommissariaten dringend nodig zal zijn,” zegt de Surinaamse vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.

Brunswijk bracht donderdag een bezoek aan de districtscommissariaten van Paramaribo en Sipaliwini.

Hij werd daarbij vergezeld door zijn echtgenote Adolphine Cairo, de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Gracia Immanuel en de ROS-directeur, Mavrick Boejoekoe.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Levenslang voor model dat omgebrachte ex-vriend in de val lokte met intieme foto’s

De delegatie van de vp maakte eerst een stop bij Fulgence Javinde, districtscommissaris (dc) van Paramaribo Zuid-West, vervolgens bij de zeven dc’s van de alle zeven ressorten van het district Sipaliwini en tenslotte is het bezoek afgesloten bij dc Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost.

Op alle commissariaten werd een rondleiding gegeven.

Bij de commissariaten deed Brunswijk de belofte dat de regering financiële middelen zal geven voor de uitvoering van goedgekeurde plannen.

De dc’s van de ressorten in Sipaliwini hebben juist te kampen met gebrek aan enkele nodige randvoorwaarden zoals auto’s, boten, kantoormeubilair en voldoende deskundig personeel. Toch zei de vp erg trots te zijn op de inzet van de ambtenaren met de gebrekkige middelen.

Hij riep de verschillende kantoren van alle ressorten ook op om met respect voor elkaar samen te werken aan de vooruitgang van het binnenland.

In een onderhoud met Bhola vroeg de vp aandacht voor het goed maaien van de bermen langs de openbare wegen in Noord-Paramaribo.

Minister Immanuel heeft de vp de verzekering gegeven dat het ministerie van ROS er alles aan zal doen om mee te werken aan de nieuwe versnelling welke de regering heeft vastgesteld.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten