fbpx

Tweedaags werkbezoek TCT-minister aan Frans-Guyana

GFC NIEUWSREDACTIE- De minister van Transport, Communicatie en Toerisme in Suriname, Albert Jubithana, heeft een tweedaags werkbezoek heeft gebracht aan Frans-Guyana.

Het doel van het bezoek was tweeledig, ten eerste om de opening van de Salon Du Turismo, de toerismebeurs bij te wonen in Cayenne en ten tweede voor het bespreken van de veerverbinding Albina-St. Laurent du Maroni.

De toerismebeurs stelde het toeristische aanbod van Frans-Guyana ten toon en bood een platform voor toerisme gerelateerde bedrijven om te netwerken en samen te werken.

Tijdens het bezoek benadrukte Jubithana het belang van het versterken van de samenwerking tussen de twee naties voor de bevordering van de Toerisme sector. De minister gaf aan dat een nieuwe boot en steiger die gebouwd zullen worden, een cruciale rol zullen vervullen bij het stimuleren van het toerisme in beide landen.

OOK INTERESSANT
Ruim 100 buitenlandse wetenschappers naar Suriname voor deelname aan internationale conferentie over erfenis slavernij en contractarbeid

Jubithana besprak ook de verschillende maatregelen die genomen kunnen worden om de toeristische ervaring te verbeteren waaronder het vergemakkelijken van het aanvragen van een visum, het uitwisselen van horeca studenten en het onderhouden van de route Paramaribo-Cayenne-Belem door Surinaamse carriers.

Het bezoek van de bewindsman aan Frans-Guyana markeert een belangrijke mijlpaal in de bilaterale betrekkingen tussen de twee landen en weergeeft de inzet van de regering om het toerisme te bevorderen en de connectiviteit te verbeteren.