Twee verdachten aangehouden na dodelijke schietpartij

Zwaailichten

GFC NIEUWSREDACTIE- De 38-jarige bromfietser R.J. van Braziliaanse afkomst, die betrokken raakte bij een schietincident op de hoek van de Gijsbertusstraat en de Tourtonnelaan in de vroege ochtend van zaterdag 8 juli 2023, kort na een aanrijding, is overleden.

De schutter, de 21-jarige E.V., en de 25-jarige autobestuurder M.K., die beiden in een grijs gelakte auto zaten en betrokken raakten bij de eerder genoemde aanrijding, zijn na gedetailleerde informatie van de afdeling Kapitale Delicten en het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) op twee verschillende adressen gelokaliseerd en gearresteerd.

Volgens het voorlopige politieonderzoek kwam de bromfietser vanuit de Gijsbertusstraat en reed hij richting de Tourtonnelaan. Op de genoemde kruising gaf R.J. geen voorrang aan een busje dat over de Tourtonnelaan reed, wat resulteerde in de aanrijding.

Toen de bestuurder van het busje om de papieren van de bromfietser vroeg, kon hij deze niet tonen en had hij moeite met communiceren vanwege de Portugese taal. M.K. en E.V., die in een grijze auto aankwamen, stopten en boden aan om te helpen met de communicatie.

OOK INTERESSANT
'Gouden ticket' systeem in Suriname: verdachten kopen weg naar vrijheid, zegt analist

Een andere Braziliaanse man ter plaatse probeerde ook met de bromfietser te communiceren. De bromfietser belde een vriend, die beloofde de schade aan het busje te vergoeden. De vriend woonde dichtbij, dus gingen de benadeelde en de andere Braziliaan naar het huis van de vriend van de bromfietser.

Volgens getuigen rende de bromfietser plotseling de Blauwdasstraat op en keerde kort daarna terug, gewapend met een jachtgeweer, waarmee hij het busje en de inzittenden bedreigde.

Eén van de medepassagiers, een gevangenisambtenaar, loste twee waarschuwingsschoten in de lucht. E.V., die in de grijze auto zat, schoot een aantal keer gericht op de bromfietser vanaf een afstand, met fatale gevolgen. Na het incident verlieten E.V. en M.K. de plaats in hun grijze auto.

Het illegaal verkregen wapen van de schutter is gevonden en in beslag genomen door de politie. Ook het dienstwapen van de gevangenisambtenaar is voorlopig door de politie in beslag genomen voor het onderzoek.

OOK INTERESSANT
Santokhi na goedkeuring 3e tranche IMF: Doorzetten en hard werk worden beloond

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten M.K. en E.V. door de politie in hechtenis genomen.