Twee mannen ingesloten voor geloste schoten uit rijdende voertuig

Wapen pistool

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van Latour (Suriname) heeft op 13 juli tijdens surveillancewerkzaamheden drie verdachten: R.P. (24), M.D. (29) en S.F.(22) aan de Latourweg aangehouden.

Dit drietal wordt ervan verdacht zich eerder die dag, schuldig te hebben gemaakt aan overtreding van de vuurwapenwet.

Surveillerende wetsdienaren merkten ter hoogte van GOW2 Latour op, dat uit het voertuig waarin de verdachten zaten, twee schoten werden gelost.

De bestuurder van het voertuig werd direct tot stoppen gesommeerd, waarbij de drie inzittenden staande werden gehouden.

Bij een ingesteld onderzoek van de wetsdienaren is naar voren gekomen dat M.D. de twee schoten in de lucht heeft gelost, maar bij het zien van de politie hij het wapen uit het rijdend voertuig heeft weggegooid.

Bedoeld wapen behoorde toe aan R.P. die op dat moment het voertuig bestuurde. De andere verdachte S.F. heeft volgens onderzoek geen verwijtbare handelingen gepleegd.

Met assistentie van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) werd de directe omgeving uitgekamd, maar het wapen werd niet achterhaald. Wel stuitten de wetsdienaren op een aantal patronen en andere waardevolle spullen.

OOK INTERESSANT
Veroorzaker van aanrijding laat slachtoffer in hulpeloze toestand achter

Zowel het voertuig als de patronen en andere waardevolle spullen werden in beslag genomen, waarna de verdachten ter voorgeleiding werden overgebracht naar het politiebureau.

M.D. en R.P. zijn hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld, terwijl S.F. is heengezonden.