fbpx

Inbreker gaat tijdens aanhouding tekeer tegen de politie

GFC NIEUWSREDACTIE- Een inbreker moest vorige week met geweld in de boeien worden geslagen, nadat hij tijdens zijn aanhouding tekeer ging.

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben op 23 januari de 35-jarige C.M. en 29-jarige V.G. gearresteerd.

Iemand deed op 14 januari aangifte van diefstal tegen onbekenden op het politiebureau Munder. Daarbij zagen de verdachten kans om de auto koplampen van een voertuig op een adres in het ressort Munder weg te nemen.

Informatie bereikte de politie dat bedoelde verdachten vermoedelijk meerdere zaken op hun kerfstok hebben. Naar aanleiding van beeldmateriaal kwam het voertuig van de verdachte V.G. in beeld en werd de informatie uitgewerkt.

Op de kruising van de Gemenelandsweg en de Hofstraat werd de verdachte V.G. aangehouden. Hierna werd tijdens het onderzoek zijn kompaan C.M. op zijn woonadres te Zorg en Hoop in de kraag gevat. Bij de aanhouding verzette C.M. zich hevig tegen de politie, waardoor hij met verenigde krachten in de boeien werd geslagen.

BEKIJK OOK
Private sector Suriname en Guyana zet in op sterkere samenwerking

Het tweetal ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd. Wel gaf V.G. aan de politie te kennen dat het voertuig dat in beeld was gebracht op de dag van de diefstal, alleen in het weekend wordt gereden wanneer hij op stap gaat. Het voertuig is door de politie in beslag genomen.

Het onderzoek in deze zaak duurt voort.