Twee dierenbeulen die emmer water gooiden op parende honden moeten de bak in

Honden paren

GFC LIFESTYLEREDACTIE– De twee jonge dierenbeulen die afgelopen week twee parende straathonden in Paramaribo- Zuid mishandelden door water op ze te gooien en met een stok te slaan, zouden strafrechtelijk vervolgd moeten worden.

Dat laat een hondenliefhebber aan GFC Lifestyle weten. Het is naar zijn zeggen een gruwelijke vorm van dierenmishandeling. De daders moeten als het aan hem ligt de bak de in.

De honden zaten geruime tijd vast aan elkaar. De twee tienerjongens die kennelijk niet begrijpen dat dit een volledig natuurlijk proces is, gooiden vervolgens een emmer water over de dieren.

Toen dat voor hen niet het gewenste resultaat opleverde, gebruikten ze een stok om de onschuldige beesten uit elkaar te halen.

Een deskundige legt aan GFC uit dat het paren van honden, een proces dat bekend staat als ‘knooppen’, een uniek natuurverschijnsel is waarbij de reu en teef na de daad enige tijd vast blijven zitten.

OOK INTERESSANT
Nieuw Tinder-abonnement van bijna €500 voor singles

Dit komt doordat de bulbus glandis, een orgaan bij de reu, opzwelt binnen de teef om te voorkomen dat het zaad ontsnapt, waardoor de kans op bevruchting toeneemt.

Dit ‘vastzitten’ kan variëren van 5 tot 45 minuten en is een volkomen normaal onderdeel van het paringsproces bij honden.

Het is volgens hem belangrijk dat honden tijdens deze periode niet worden gestoord of geforceerd uit elkaar worden gehaald, omdat dit letsel kan veroorzaken.

Foto ter illustratie.